Se & göra

Tips på utflykter nära hotellet

Naturreservat Fredrikslund och Butiken på Landet
Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat ligger Fredrikslund. Där odlas spannmål, potatis, jordgubbar och sparris. De har även en del köttdjur. På gården finns en klädbutik, Butiken på Landet, där de även säljer presentartiklar. www.bpl.se

Vägbeskrivning
Fredrikslund ligger endast några kilometer från Krusenberg Herrgård, längs väg 255 mot Uppsala (gamla Stockholmsvägen) intill Mälarens strand mitt i vackra Kungshamn- Morga Naturreservat. Vill du åka buss är det nr 101 mot Uppsala.

Botaniska Trädgården i Uppsala
Botaniska trädgården är ett av Uppsalas främsta utflyktsmål. Här kan du njuta av den storstilade barockträdgården, besöka det tvåhundraåriga orangeriet med sina vackra praktsalar eller finna inspiration till egen odling bland stenpartiväxter, köksväxter, sommarplanteringar och i de växtsystematiska kvarteren. 

I Tropiska växthuset finns Uppsalas enda regnskog! www.botan.uu.se

Uppsala slott
Uppsala slott har spelat en central roll i Uppsalas och Sveriges historia. Slottet som började byggas av Gustav Vasa 1549 var säte för riksmötet och utgångspunkt för kungens Eriksgata. Här har många för Sverige viktiga händelser utspelats. Det var på slottet de brutala Sturemorden år 1567 ägde rum. Gustav II Adolf fattade år 1629 här beslutet att leda Sverige in i det 30-åriga kriget och i rikssalen avsade sig Drottning Kristina 1654 den svenska tronen.

Information och bokning av visning: tel 018-727 24 85 eller www.uppsalasmuseer.se

Rundvandring i Sigtuna Stad
Sigtuna är en av landets äldsta städer där man tydligt än idag ser spår från långt tillbaka i tiden. Staden är uppbyggd enligt gammalt mönster där gatorna går uppifrån och ner mot strandkanten. Många karaktärer har satt sin prägel på staden, bland annat Elsa Beskow med Farbror Blå som idag är en restaurang och bar och Tant Brun är ett café.

I Sigtuna finns ett museum som berättar all historia om Sigtuna och hur folket levde där förr i tiden. Är du intresserad av gamla kyrkor och ruiner är det ett spännande utflyktsmål. Rådhuset är väldigt vackert och mycket populärt för vigslar. Vandra längs strandpromenaden och njut av ljudet från vågorna och pilträden vars grenar som svajar med vinden. På flera platser runt om i Sigtuna finns härliga badstränder, bland annat Sjudargårdsbadet.

För att åka till Sigtuna följer ni väg 255 söderut. Det är skyltat mot Sigtuna. Önskar ni kontakta resebyrån når du dem här: www.destinationsigtuna.se