• Bardisk
  • Buffe
  • KBH_mat
  • Frukost
  • Frukost2

Mat & dryck

Omsorg, kärlek och stor eftertanke kan beskriva vårt kök här på Krusenberg. En passion som gett oss en guldmedalj.

För oss handlar det om att ta tillbaka och visa kärleken för maten. Det lokala och närproducerade är lätt att relatera till, man träffar bönderna och inför ett tätt samarbete vilket leder till att vi skapar en relation som ger mervärde åt både oss, bonden, råvaran samt gästen. När passionen skapas hos oss som arbetar med råvaran behöver vi inte övertyga våra gäster om vad som är bra.

Vår vision är att upprätthålla ett gott samarbete med våra närmaste producenter och främja för utvecklingen av den småskaliga produktionen. Vi är väldigt måna om och ödmjuka inför vad naturen har att ge och våra egna omgivningar. I möjligaste mån serverar vi svenskt kött från Uppland. Det kött vi serverar är från namngivna gårdar där exempelvis lammen från Skebo gård inte är en lagervara utan slaktas på beställning för våra behov. Det mesta av köttet vi får levereras färskt och vi jobbar med hela djur. Att ta tillvara på alla detaljer på djuren, att gå tillbaka till det gamla tänket och inte slösa på resurserna utan försöka använda allt det naturen har att ge är vårt sätt att värna om miljön. Vi följer årstidernas växling och håller i de traditioner som finns.

Särskilt utvalda drycker till vår vällagade mat
I vår vinlista hittar du viner från olika delar av världen som alla har en sak gemensamt, nämligen att de är utvalda för sina specifika egenskaper. När vi letar upp viner väljer vi ofta sådana som sticker ut, är hantverksmässigt framställda och visar en tydlig ursprungskänsla. De får gärna ta plats i både gommen och näsan och bjuda på en storartad upplevelse. Som allra bäst ska de vara i mötet med den vällagade maten på Krusenberg Herrgård.

Vissa dagar eller helger kan restaurangen vara abonnerad alternativt stängd. Vi rekommenderar därför att du alltid ringer i förväg för att boka bord.

Välkommen att boka bord på 018-18 03 00.