Till sidans huvudinnehåll
Bord med gammeldags stolar i en av herrgårdens salonger, utanför fönstret är det sommar

Middagsmeny

Omsorgsfullt tillagad mat

Menyn som serveras kvällstid är elegant med klassiska rätter och serveras tillsammans med fina viner från vinkällaren. I någon av de vackra matsalarna får du njuta av utvalda rätter.

Meny måndag till torsdag

Måndag & Onsdag

  • Tartar på hälleflundra

    Serveras med yuzuponzuemulsion, gurka, shitake, sakemarinerad forellrom & glasört

  • Kryddstekt hjort

    Serveras med pumpakräm, syrad pumpa, vinägersky, konfiterad silverlök, stekt svamp, fiorina blomkål & schezuanpeppar

  • Choklad bavarois

    Serveras med myntaglass, päronkompott & mörk chokladsås

Tisdag & Torsdag

  • Svampsoppa med blond miso

    Serveras med timjansskum, krutonger med havguskräm & stekta kantareller

  • Lättsotad och bakad röding

    Serveras med havskräftsskum, savojkål, äpple, forellrom, ciderpicklad rotselleri & mandelpotatispuré

  • Körsbärsorbet

    Serveras med tonkakräm, likörinlagda körsbär & mazarinkaka

À la carte meny - fredag till söndag

Förrätt

  • Halstrad pilgrimmsmussla

    Serveras med rostad blomkålskräm, blomkålsbuljong, råhyvlad blomkål, arrenkha kaviar & hummerolja

    165

  • Tartar på hälleflundra

    Serveras med yuzuponzuemulsion, gurka, shitake, sakemarinerad forellrom & glasört

    185

  • Svampsoppa med blond miso

    Serveras med timjansskum, krutonger med havguskräm & stekta kantareller

    195

Varmrätt

  • Kryddstekt hjort

    Serveras med pumpakräm, syrad pumpa, vinägersky, konfiterad silverlök, stekt svamp, fiorina blomkål & schezuanpeppar

    345

  • Lättsotad och bakad röding

    Serveras med havskräftsskum, savojkål, äpple, forellrom, ciderpicklad rotselleri & mandelpotatispuré

    345

  • Kålknyte med svamp & äpple

    Serveras med tryffelvinaigrette, svamp, stekt äpple, smörad kålbuljong & rårörda svarta vinbär

    325

Dessert

  • Choklad bavarois

    Serveras med myntaglass, päronkompott & mörk chokladsås

    145

  • Körsbärsorbet

    Serveras med tonkakräm, likörinlagda körsbär & mazarinkaka

    145

Dryckespaket

  • Vinpaket

    2 glas rekommenderat vin

    325

  • Vinpaket Extra

    3 glas rekommenderat vin

    425

  • Vinpaket med champagne

    Ett glas champagne till förrätten, rekommenderat varmrättsvin, rekommenderat dessertvin

    485

Barnmeny

Förrätt

  • Toast med ost

    75

Varmrätt

  • Spagetti Bolognese

    Serveras med parmesan & persilja

    95

  • Köttbullar

    Serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon & pressgurka

    105

Dessert

  • Dagens glass

    Serveras med chokladsås

    55

Restaurangen

Boka din gastronomiska upplevelse

Servitör serverar lax och potatis

Kontakt

För att komma i kontakt med restaurangen,
skicka ett mail till restaurang@krusenbergherrgard.se!