Till sidans huvudinnehåll

Middagsmeny

Omsorgsfullt tillagad mat

Menyn som serveras kvällstid är elegant med klassiska rätter och serveras tillsammans med fina viner från vinkällaren. I någon av de vackra matsalarna får du njuta av utvalda rätter.

Vår À la carte meny serveras fredagar och lördagar, kl. 17.00-22.00

À la carte meny

Förrätt

  • Rödbeta

    Rökt chevrepannacotta, äpple, blandade betor, friterade chévrebollar, granskottsolja, valnötsflarn

    175

  • Sashimi

    Lax, sesamaioli, soyabuljong, limesyrad gurka, rostade sesamfrön, friterat rispapper, shisomix

    175

  • Hummersoppa

    Krämig hummersoppa med en liten örtsallad, havskräftstjärtar, räkor, grissini

    175

Varmrätt

  • Oxfilé Saltimbocca

    Friterad potatis, rödvinssås, friterad grönkål, tryffelkräm, morot, gulbeta, jordärtskocka, tomat, örter

    329

  • Röding

    Krämig potatis och persiljerotsstomp, sandefjordsås, forellrom, fänkål, plockad dill

    329

  • Bakad fläsksida

    Potatispure, Grönärta, smörad äppelsky med lingon. Chips på äpple och örter

    329

  • Risotto

    Skogschampinjoner, blandsvamp, tryffelolja, parmigiano- reggiano, friterad jordärtskocka, krasse

    259

Dessert

  • Choklad nougat & apelsin

    Nougat och mjölkchokladmousse, apelsinkräm, apelsinfiléer, chokladkaka, oxhalis

    139

  • Crema Catalana

    Blodgrape och citrusmarmelad, yuzukräm, citronmaräng, citronmeliss

    139

  • Ostbricka

    3 svenska ostar, marmelad, druvor, Lydias knäcke med valnötter och torkad frukt

    145

  • Veckans sorbet

    65

  • Husets praliner

    55

Barnmeny

Förrätt

  • Toast

    Med ost & skinka

    75

Varmrätt

  • Kids ostburgare eller halloumiburgare

    Serveras med pommes frites

    95

  • Chicken Nuggets

    Serveras med sallad och pommes frites

    95

  • Köttbullar

    Med spagetti och ketchup

    115

Dessert

  • Pannkakor

    Med sylt & grädde

    75

  • Vaniljglass

    Med chokladsås

    55

Middagsmeny

Vardagsmeny

På vardagar måndag-torsdag serverar vi en fast meny på herrgårdens restaurang. 

Måndag & fredag

Variation på rödbeta
Rökt chevrepannacotta, äpple, blandade betor, friterade chevrebollar, granskottsolja, valnötsflarn 

Röding
Krämig potatis & persiljerotsstomp, sandefjordsås, forellrom, fänkål, plockad dill,

Choklad nougat & apelsin
Nougat och mjölkchokladmousse, apelsinkräm, apelsinfiléer, chokladkaka, oxhalis

 

Tisdag & torsdag

Sashimi
Lax, sesamaioli, soyabuljong, limesyrad gurka, rostade sesamfrön, friterat rispapper, shisomix

Bakad fläsksida
Potatispure, grönärta, smörad äppelsky, lingon, äppelchips

Crema Catalana
Blodgrape & citrusmarmelad, yuzukräm, citronmaräng, citronmeliss

 

Onsdag

Hummersoppa
Havskräfta, räkor, kräftstjärtar, grissini, örtolja

Oxfile Saltimbocca
Friterad potatis, rödvinssås, friterad grönkål, tryffelkräm, morot, jordärtskocka, tomat, örter

Ostbricka
3 svenska ostar, marmelad, druvor, Lydias knäcke med valnötter och torkad frukt

Restaurangen

Boka din gastronomiska upplevelse

Kontakt

För att komma i kontakt med restaurangen,
skicka ett mail till restaurang@krusenbergherrgard.se!