Till sidans huvudinnehåll

Om oss

Historiska vingslag, mat & romantik

Välkommen till Krusenberg Herrgård, vackert beläget intill Mälarens strand strax utanför Uppsala. En romantisk destination där historiens vingslag med anor från 1600-talet ständigt är närvarande och där upplevelser inom mat, aktivitet och avkoppling står i fokus. Hit kommer du för att koppla av över en weekend eller fira någon av livets viktigaste högtider. 

En historisk destination

Det är något magiskt med att befinna sig på en historisk plats, framförallt när den känns och är så närvarande som hos oss på Krusenberg Herrgård. 

"Den gulmålade herrgårdsbyggnaden stod färdig 1802 och är uppbyggd på grunden av ett kalkstenslott från 1640-talet som tidigare stod på platsen. Det ursprungliga stenslottet ritades av Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av adelsmannen och krigskommisarien Johan Cruus. Detta slott brann dock ned 1717. Den södra flygeln, nu kallad Tessinflygeln är idag den äldsta bevarade byggnaden på Krusenberg."


En plats att trivas på

Förutom de grönskande omgivningarna och den vackra herrgården så är en stor del av upplevelsen den personliga och varma service som våra medarbetare alltid bjuder på. 

Här möts du av kundproffs som har många år i branschen. Vår hotelldirektör Carina har tillsammans med teamet lyckats skapa en otrolig familjär känsla. Låt deras kunskap om platsen, känsla för service och kärleken till upplevelser bli en del av din vistelse. Då kommer du längta tillbaka i samma stund som du lämnar denna vackra plats. 

 

 

Krusenberg Herrgård i korthet:

 • 59 hotellrum 
 • 11 Event- och möteslokaler 
 • 2 vedeldade bastur 
 • 2 behandlingsrum 
 • Restaurang & bar
 • Flera salonger med möjlighet till mingel 
 • Gym
 • 2 padelbanor 
 • 2 parkeringar, med laddning till elbil

Vår historia

Läs mer om vår historia med anor från 1600-talet

Missa inta att besöka vårt museum, Cederströmska Rummet eller delta på en historisk vandring runt ägorna. 

Sabis Historia

Kvalitet & service

Krusenberg Herrgård ingår i Sabis AB, ett Stockholmsbaserat familjeföretag. Med lång historia och tradition av kvalitet och service har Sabis en unik position inom mat och service.

Sabis 150 år

Matglädje sedan 1874

I år firar Sabis 150 år och det ska naturligtvis firas!

1874 slår Slagteriaktiebolaget i Stockholm upp portarna till sin första köttbod, sedan dess har Sabis drivits av en stark passion för mat och av den glädje som den tillför. Idag driver företaget flera restauranger, hotell och butiker, alla med den gemensamma visionen att skapa Sveriges bästa kundupplevelser inom mat och möten.

Du som kund och gäst kommer självklart bjudas in att fira med oss, håll utkik efter jubileumserbjudanden under hela året i våra butiker, restauranger och hotell.

Om oss

Hitta hit & kontakta oss 

Kontakta oss för bokning av restaurangbesök, spabehandling eller annan aktivitet.

Krusenberg Herrgård på Instagram

Följ oss!
 • Sköna maj! Cafét håller öppet lördag och söndag denna helg mellan 12-16☀️ hundar är varmt välkomna att följa med till cafét🦮 Instagram bild
  70 instagram likes

  Sköna maj! Cafét håller öppet lördag och söndag denna helg ...

 • Idag bjuds våra gäster på Kardemummabullar med vaniljfyllning och rabarber😋 ”om jag bara skulle baka en grej, då skulle de vara bullar” säger vår konditor Lydia☀️ #sabis #krusenbergherrgård #sommar Instagram bild
  76 instagram likes

  Idag bjuds våra gäster på Kardemummabullar med vaniljfyllning ...

 • Solnedgångarna är som vackrast på krusenberg ✨🧡. På lördag håller vårat sjöcafe öppet som vanligt, 12-16. På söndag (12/5) kommer vi tyvärr hålla stängt i cafet. Detta på grund av en större bokning i herrgården.
MEN - misströsta inte, de kommer att finnas fika och smörgås till försäljning i herrgården under söndagen! Varmt välkomna hit för en kaffe och kaka i solen ☀️ Instagram bild
  171 instagram likes

  Solnedgångarna är som vackrast på krusenberg ✨🧡. På lördag ...

 • Nu är det vår på herrgården! Varför inte börja helgen med ett romantiskt dygn hos oss med någon du tycker om?

Checka in i ett av våra romantiska rum och njut sedan av ett glas rosé i våra vackra salonger eller ute på vår härliga terrass. Till kvällen serveras en trerätters á la carte middag i restaurangen med viner som passar perfekt till matupplevelsen. Sov sedan gott i våra vackra rum bland blommiga tapeter och krispiga lakan och vakna upp till vår goda frukostbuffé.

Förhöj vistelsen genom att addera en lyxig spabehandling, bastubad vid Mälaren eller en vacker promenad i de vackra omgivningarna. 

Varmt välkommen! Instagram bild
  85 instagram likes

  Nu är det vår på herrgården! Varför inte börja helgen med ett ...