Till sidans huvudinnehåll

Se & Göra

Historia, njutning & aktiviteter i grönskande omgivningar

Förutom att du kan strosa runt i vår herrgård och upptäcka nya och gamla historiska detaljer och konstverk så finns det mycket att se och göra hos oss på Krusenberg. Florera i vår vackra trädgård full av äppelträd, utmana någon du håller kär i kubb eller biljard eller gå vår härliga tipspormenad. Här finns något för alla att upptäcka, både stora och små. 

Cederströmska Rummet & vår historia 

Om ni har tur så är vår kollega och historia guide Mats på plats under er vistelse. Passa i sådant fall på att boka en guidad historisk vandring och låt Mats ta er runt ägorna med anor från 1600-talet. 

Vi har öppnat vårt egna museum "Cederströmska Rummet" här samlar vi inredning, bilder, texter och mycket från alla år som Krusenberg Herrgård har funnits. Det är en fantastisk samling och väl värt ett besök! 

Tipspromenad

Tipspromenad för hela familjen 

Gå vår härliga tipspromenad! Njut av herrgårdens vackra omgivningar samtidigt som du får en salig blandning av kluriga frågor. Vår tipspromenad passar både stora och små! 

Trädgårdsaktiviteter

Spel & lekar i vår grönskande trädgård

Utmana familjen, vännerna eller kollegorna i kubb, fotboll eller brännboll i vår trädgård. Ni kan även spela boule på vår härliga boulebana eller testa Cornhole. 

Fråga i receptionen för att spela något.

Gym

Få en endorfinboost 

Besök vårt välutrustade gym för ett härligt träningspass! 

Kul inomhus

Spela biljard & sällskapspel

På övervåningen i herrgårdsbyggnaden finns vårt stora biljardbord, men också flera trevliga sittgrupper för er som vill låna ett sällskapsspel och roa er för en stund. I anslutning till våra salonger ligger vår bar, för er som önskar något gott att äta eller drick under tiden ni spelar. Ett mysigt och trevligt sätt att umgås i vår vackra herrgård.  

Upptäck Mälaren och de vackra omgivningar

Med vårt vackra läge intill Mälaren så erbjuder vi våra gäster att hyra kajak, gör din bokning här. Om du inte önskar att ge dig ut på vattnet finns även flera vandringsleder i området, både för dig som önskar en kort promenad och för dig som önskar en längre utflykt. 

Fråga i receptionen så kommer våra kollegor att hjälpa dig att hitta en sträcka som passar just dig. 

Krusenberg Herrgård på Instagram

Följ oss!
 • Inget slår en skön bastu och häng vid bryggan i solskenet ☀️ Instagram bild
  76 instagram likes

  Inget slår en skön bastu och häng vid bryggan i solskenet ☀️

 • 🌼5 snabba med Alva Persson, konferenschef på Krusenberg Herrgård🌼
⁠
- Hur länge har du jobbat på Krusenberg Herrgård och vad ingår i din roll?⁠
Började första gången 2013 och jobbade i restaurangen. Sen provade jag andra ställen men längtade tillbaka 2019 och fick tjänsten som mötesplanerare! Sen dess har tjänsten ändrats lite och nu är jag ”konferenschef” där jag planerar möten, bröllop, event och fester. Hoppar även in i receptionsarbetet såklart! Här hjälps vi åt.⁠
⁠
- Vad är det roligaste med att jobba på Herrgården?⁠
Variationen av uppgifter, alla kollegor och miljön! Finns en anledning att man återvänder hit.⁠
⁠
- Vad får man inte missa i sommar på Krusenberg?⁠
Brygghuset 100%! Gör det till en happening och boka sommarpaketet, kom ut lite tidigare och ta en lunch/fika vid sjön eller avsluta med det för att förlänga vistelsen. ⁠
⁠
- Vad köper du helst för fika nere vid Brygghuset?⁠
Chokladcookies eller dammsugare!⁠
⁠
- Vad är ditt bästa minne på jobbet? ⁠
Kan inte välja ett specifikt, men generellt alla fina stunder med kollegorna. En riktig familjekänsla som är svår att klå. Jobbade på Börje Salmings bröllop och det var väldigt fint. Bröllop i all ära- men det var något visst med att se två människor som redan levt många år, fått barn på varsitt håll och sedan hittat varandra få fira sin kärlek ihop med nära & kära. Det var de två resten av livet. Såklart all kundkontakt också, allt från konferensgäster- stammisar som nya, privatgäster, bröllop osv.⁠ Instagram bild
  106 instagram likes

  🌼5 snabba med Alva Persson, konferenschef på Krusenberg ...

 • Ladda batterierna på Krusenberg Herrgård i sommar! Njut av vår grönskande trädgård, aktiviteter i solen och ett dopp i Mälaren. Avsluta dagen med en trerätters middag innan en skön natts sömn i våra vackra hotellrum. Just nu får du 20% rabatt när du bokar vårt paket Herrgårdssommar. 🌻 Vi ses! Instagram bild
  103 instagram likes

  Ladda batterierna på Krusenberg Herrgård i sommar! Njut av vår ...

 • Den 1 juli är det sommarpremiär för Brygghuset nere vid vattnet! En sommardestination för både herrgårdens gäster och dig som vill komma ut över dagen. Njut av bad, lunch, fika, svalkande drycker och avkoppling i vår somriga och grönskande miljö. För dig som kommer med båt finns det några båtplatser vid bryggan. 

”Vid regnigt väder är det möjligt att vi inte håller Brygghuset öppet”. Ring oss gärna för att kontrollera aktuella öppettider. Tel: 018-18 03 00

Varmt välkommen, vi ses! ☀️.

Öppettider i sommar

V.27-30
Måndag-lördag 11.30-17.00
Söndagar 12.00-15.00 

V.31
Måndag-torsdag 11.30-17.00
Fredag 11.30-16.00
Lördag-söndag stängt 

V.32 
Måndag-lördag 11.30-17.00

Klicka på länken i profilen för mer info!☀️ Instagram bild
  149 instagram likes

  Den 1 juli är det sommarpremiär för Brygghuset nere vid vattnet! ...