Till sidans huvudinnehåll

Se & Göra

Historia, njutning & aktiviteter i grönskande omgivningar

Förutom att du kan strosa runt i vår herrgård och upptäcka nya och gamla historiska detaljer och konstverk så finns det mycket att se och göra hos oss på Krusenberg. Florera i vår vackra trädgård full av äppelträd, koppla av i vår vedeldade bastu, utmana någon du håller kär i kubb eller biljard, ge dig ut på Mälaren i en kanot eller spela en svettig padelmatch. Här finns något för alla att upptäcka, både stora och små. 

Cederströmska Rummet & vår historia 

Om ni har tur så är vår kollega och historia guide Mats på plats under er vistelse. Passa i sådant fall på att boka en guidad historisk vandring och låt Mats ta er runt ägorna med anor från 1600-talet. 

Vi har öppnat vårt egna museum "Cederströmska Rummet" här samlar vi inredning, bilder, texter och mycket från alla år som Krusenberg Herrgård har funnits. Det är en fantastisk samling och väl värt ett besök! 

GYM

Få en endorfinboost 

Besök vårt välutrustade gym för ett härligt träningspass! 

Bastu

Vedeldad bastu intill Mälaren

För dig som gäst på Krusenberg Herrgård finns möjlighet att boka en stunds återhämtning i våra bastur intill Mälarens vatten. Här står andning, njutning och avkoppling i fokus. 

Tipspromenad

Tipspromenad för hela familjen 

Gå vår härliga tipspromenad! Njut av herrgårdens vackra omgivningar samtidigt som du får en salig blandning av kluriga frågor. Vår tipspromenad passar både stora och små! 

Kul inomhus

Spela biljard & sällskapspel

På övervåningen i herrgårdsbyggnaden finns vårt stora biljardbord, men också flera trevliga sittgrupper för er som vill låna ett sällskapsspel och roa er för en stund. I anslutning till våra salonger ligger vår bar, för er som önskar något gott att äta eller drick under tiden ni spelar. Ett mysigt och trevligt sätt att umgås i vår vackra herrgård.  

Spabehandlingar

Unna dig en lyxig spabehandling

Vår behandlingsmeny är skapad tillsammans med Kerstin Florian och erbjuder upplevelser från topp till tå. 

Trädgårdsaktiviteter

Spel & lekar i vår grönskande trädgård

Utmana familjen, vännerna eller kollegorna i kubb, fotboll eller brännboll i vår trädgård.

Fråga i receptionen för att spela något.

Kajak

Paddla kajaki Mälaren

Hyr kajak för en tur i Mälaren!

60 min- 150 kr/kajak

Heldag- 800 kr/kajak

Det är 2 platser per kajak.

Padel

Spela padel på våra två utomhusbanor

Bakom receptionsbyggnaden finner du våra två padelbanor, belägna utomhus i den grönskande miljön. 

Upptäck Mälaren och de vackra omgivningar

Med vårt vackra läge intill Mälaren så erbjuder vi våra gäster att hyra kajak, gör din bokning här. Om du inte önskar att ge dig ut på vattnet finns även flera vandringsleder i området, både för dig som önskar en kort promenad och för dig som önskar en längre utflykt. 

Fråga i receptionen så kommer våra kollegor att hjälpa dig att hitta en sträcka som passar just dig. 

Krusenberg Herrgård på Instagram

Följ oss!
 • Njut av långhelgen på Kristihimmelfärd den 8-11 maj och koppla av i de sagolika miljöerna på Krusenberg Herrgård! Upplev våren och ta långa promenader i den vackra naturen kombineras med roliga aktiviteter i trädgården. Och varför inte boka in en lyxig spabehandling och koppla av i vår vedeldade bastu precis intill Mälarens Strand? På kvällen tipsar vi om att ta ett glas champagne i någon av våra vackra salonger och därefter njuta av en trerättersmiddag i vår restaurang. Instagram bild
  50 instagram likes

  Njut av långhelgen på Kristihimmelfärd den 8-11 maj och koppla ...

 • Checka in på Krusenberg Herrgård på valborgsmässoafton då vi gästas av duon Kæshews som bjuder på kvällens underhållning, slå er ned i våra vackra salonger med ett glas bubblande champagne och njut av härlig livemusik.

Till kvällen serveras en trerättersmiddag i herrgårdens restaurang, välj vad du önskar från vår á la carte meny. Instagram bild
  59 instagram likes

  Checka in på Krusenberg Herrgård på valborgsmässoafton då vi ...

 • Välkommen till Krusenberg Herrgård, vackert beläget intill Mälarens strand strax utanför Uppsala. En romantisk destination där historiens vingslag med anor från 1600-talet ständigt är närvarande och där upplevelser inom mat, aktivitet och avkoppling står i fokus. Kom för att koppla av över en weekend eller fira någon av livets viktigaste högtider. Instagram bild
  66 instagram likes

  Välkommen till Krusenberg Herrgård, vackert beläget intill ...

 • Det är något magiskt med att befinna sig på en historisk plats, framförallt när den känns och är så närvarande som hos oss på Krusenberg Herrgård. Strosa runt i våra salonger och känn historiens vingslag! Instagram bild
  72 instagram likes

  Det är något magiskt med att befinna sig på en historisk plats, ...