Till sidans huvudinnehåll

Basturitualer

En härlig hälsoboost

Bastubad har gamla anor i Norden och en tradition som har utvecklats över århundraderna. Värmen, ångan och eteriska oljor har en utrensande och avslappnande effekt. På Krusenberg Herrgård erbjuder vi basturitualer i våra vedeldade bastur som är belägna precis intill Mälaren. 

Basturitualer

En riktighälsoupplevelse

Bastubadandets hälsoeffekter är enastående. Det stärker immunförsvaret, sänker blodtycket, har en utrensande effekt, hälsosamt för hjärta och kärl och ökar uthålligheten.

Eteriska oljor från växtriket har använts i alla tider för att minska på stress och oro men även för att stärka och balansera kropp och själ, pigga upp och ge ny energi. Dofter påverkar oss på många sätt och förstärker de positiva effekterna av bastubad.

Basturitauler

Upptäck våra basturitualer

Saunagus Experience
En basturitual inspirerad av den danska Saunagus, ”gus” i betydelse av den ånga som bildas när vatten hälls på lavarna. En bastuvärd guidar genom sittningarna/omgångarna där varje avslutas med avsvalkning. Ritualen innehåller aromaterapi, handduksviftningar och Kerstin Florians naturliga produkter. En ritual som är vitaliserande och energigivande.

Meditation med andning
En basturitual där kontemplation är i fokus, med guidad meditation av en bastuvärd och där aromaterapi, handduksviftningar och Kerstin Florians naturliga produkter ingår. En inre resa där harmoni, balans och lugn uppnås.

Basturitualer

Priser & bokning

Pris: 900 kr fast avgift och 300 kr per person
Tid: 60 minuter 
Antal: Mellan 4- 10 personer
Bokas via: info@krusenbergherrgard.se