Till sidans huvudinnehåll

Utflyktsmål

Kultur, natur & aktivitet

Med sin närhet till Uppsala och Knivsta finns en rad spännande utflyktsmål i närheten av Krusenberg Herrgård. Besök Botaniska trädgården, spela golf eller delta på en rundvandring i Sigtuna, en av Sveriges äldsta städer. 

Naturreservat & Butik

Fredrikslunds Gård

Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat ligger Fredrikslund. Där odlas spannmål, potatis, jordgubbar och sparris. På gården finns även deras klädbutik – Butiken på Landet, där du kan köpa presentartiklar och annat smått & gott. 

Grönt Kulturarv

Botaniska Trädgården i Uppsala

Botaniska trädgården är ett av Uppsalas främsta utflyktsmål. Här kan du njuta av den storstilade barockträdgården, besöka det tvåhundraåriga orangeriet med sina vackra praktsalar eller finna inspiration till egen odling bland stenpartiväxter, köksväxter, sommarplanteringar och i de växtsystematiska kvarteren. 

Golf

Tre golfbanor belägna i närheten av Herrgården

Endast 30 minuter med bil från herrgården ligger 3 högklassiga 18-hålsbanor; Vassunda, Bodaholm & Arlandastad Golf. Banor som passar alla handicap och åldrar samt bjuder på gröna fairways och jämna greener.

Fråga oss i receptionen om du önskar hjälp med att boka! 

Historia

Uppsala Slott

En kort bilresa bort finner du Uppsala och Uppsala slott som har spelat en central roll i Sveriges historia. Slottet som började byggas av Gustav Vasa 1549 var säte för riksmötet och utgångspunkt för kungens Eriksgata. Här har flera av Sveriges viktiga händelser utspelats bland annat de brutala Sturemorden år 1567.

Sveriges första stad

Rundvandring i Sigtuna

Sigtuna är en av landets äldsta städer och världens runstenstätaste plats. Många karaktärer har satt sin prägel på staden, bland annat Elsa Beskow med Farbror Blå, idag en restaurang och Tant Brun som är ett café. Vandra längs strandpromenaden och njut av ljudet från vågorna och pilträden vars grenar vajar i vinden.

Kulturreservat

Linnés Hammarby

Linnés Hammarby ligger mitt i det uppländska odlingslandskapet, ca 12 km sydost om Uppsala centrum. Museum, park, butik och café har säsongsöppet mellan 1 maj och 30 september men kulturreservatet Linnés Hammarby kan besökas året runt.