Mat & Meny

Omsorg, kärlek och stor eftertanke kan beskriva vårt kök här på Krusenberg. För oss handlar det om att ta tillbaka och visa kärleken för maten. Det lokala och närproducerade är lätt att relatera till, man träffar bönderna och ingår ett nära samarbete vilket leder till att vi skapar en relation som ger mervärde åt både oss, bonden, råvaran samt gästen. När passionen skapas hos oss som arbetar med råvaran behöver vi inte övertyga våra gäster om vad som är bra. Vår vision är att upprätthålla ett gott samarbete med våra närmaste producenter och främja för utvecklingen av den småskaliga produktionen.

Våra menyer

A LA CARTE MENY (maj-aug)

BARMENY
(lättare rätter, fika och snacks)

FESTMENY (EVENT & GRUPPER)

Önskar ni boka bord i en historisk miljö?

Vi tar emot små som stora sällskap, varmt välkommen att kontakta receptionen på 018-18 03 00 alt via mail.

Vinet

I vår vinkällare hittar du viner från olika delar av världen som alla har en sak gemensamt, nämligen att de är utvalda för sina specifika egenskaper. När vi letar upp viner väljer vi ofta sådana som sticker ut, är hantverksmässigt framställda och visar en tydlig ursprungskänsla. De får gärna ta plats i både gommen och näsan och bjuda på en storartad upplevelse. Som allra bäst ska de vara i mötet med den vällagade maten på Krusenberg Herrgård.

Källaren

I vår vinkällare finns fina årgångsviner från distrikt i hela världen. Vår sommelier hjälper dig gärna att välja ut ett passande vin till middagen. Är du intresserad av en vinprovning, kanske i kombination med lite svenska tapas, erbjuder vi möjligheten att ta plats i vår gemytliga vinkällare. ”Mingel med sommelieren” är kanske vårt mest uppskattade aktivitet. Vill man göra något mer matigt det går att anordna en trevlig Grillkväll nere vid Brygghuset.

BOKA BORD

Kontakta oss på 018-18 03 00 eller info@krusenbergherrgard.se för att boka bord.
Vi berättar gärna mer om vilka temamiddagar, luncher och event som är på gång hos oss.