VÅR HERRGÅRDSRESTAURANG

 I vår historiska Herrgårdsbyggnad ryms den vackra restaurangen som serverar omsorgsfullt tillagad mat efter säsong. Menyn är elegant med klassiska rätter och serveras tillsammans med fina viner från vinkällaren. Efter en god middag eller en hemlagad lunch har du alla möjligheter att koppla av i någon av de vackra salongerna i Herrgården.

På lördagarna dukar vi upp matsalarna med våra blommiga tekoppar då vi serverar en klassisk Afternoon tea med massa godsaker. En mysig eftermiddag med hemmabakade scones, snittar, sötsaker och Herrgårdens egna äppel te, eller varför inte testa vår “Äppelmimosa”?

Vi tar emot små som stora sällskap. Boka bord alltid i förväg, för reservation av sällskap över 8 personer var vänlig och kontakta oss på restaurang@krusenbergherrgard.se. Varmt välkomna till våra vackra historiska omgivningar!

 

MENYER

Afternoon Tea >>
En klassisk Afternoon tea, serveras lördagar mellan 12:30-15:00

Herrgårdens Festlunch >>
Fira en speciell dag i vår vackra Herrgårdsmiljö och boka vår trerätters Festlunch. Bokas alltid i förväg, skicka din förfrågan till restaurang@krusenbergherrgard.se

Höstens À la Carte meny >>
Herrgårdens middag serveras måndag-lördag 17:00-22:00

Höstens Salongsmeny >>
Lättare rätter & fika, serveras måndag-lördag från kl. 12:00 uppe i Herrgårdens salonger

Herrgårdens Barnmeny >>

Vinlista >>
Dryckeslista >>

Gällande Covid-19: Vi på Krusenberg Herrgård följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att undvika smittspridning. Vi är Covid Clean-Certifierade, ett kvitto på att vi skapar en trygg & säker miljö utifrån rådande omständigheter. Vi tackar för er förståelse och för ert samarbete med detta!

 

 ÖPPETTIDER

Vi vill kunna välkomna er på bästa sätt & ber er därför att alltid boka bord före ankomst. Välkomna!

FRUKOST
Måndag-fredag: 07:00-9:00
Lördag-söndag: 08:00-10:30
LUNCH
Salongsmeny: 12:00-22:00
Herrgårdens Festlunch (bokas i förväg): 12:00-14:00
MIDDAG
Måndag-lördag 17:00-22:00
AFTERNOON TEA
Lördagar 12:30-15:00

 

Maten

Omsorg, kärlek och stor eftertanke kan beskriva vårt kök här på Krusenberg. För oss handlar det om att ta tillbaka och visa kärleken för maten. Det lokala och närproducerade är lätt att relatera till, man träffar bönderna och ingår ett nära samarbete vilket leder till att vi skapar en relation som ger mervärde åt både oss, bonden, råvaran samt gästen. När passionen skapas hos oss som arbetar med råvaran behöver vi inte övertyga våra gäster om vad som är bra. Vår vision är att upprätthålla ett gott samarbete med våra närmaste producenter och främja för utvecklingen av den småskaliga produktionen.

Vi tar emot små som stora sällskap. Välkomna att boka bord online, sällskap över 8 personer kan kontakta oss via restaurang@krusenbergherrgard.se.

Vinet

I vår vinkällare hittar du viner från olika delar av världen som alla har en sak gemensamt, nämligen att de är utvalda för sina specifika egenskaper. När vi letar upp viner väljer vi ofta sådana som sticker ut, är hantverksmässigt framställda och visar en tydlig ursprungskänsla. De får gärna ta plats i både gommen och näsan och bjuda på en storartad upplevelse. Som allra bäst ska de vara i mötet med den vällagade maten på Krusenberg Herrgård.

Vår sommelier hjälper dig gärna att välja ut ett passande vin till middagen. Under utvalda helger har vi vinprovningar eller vår populära “Mingel med sommelieren”.

BOKA BORD

Vi tar emot små som stora sällskap. Vi berättar gärna mer om vilka temamiddagar, luncher och event som är på gång hos oss. Vi välkomnar er att boka bord med länken ovan. Sällskap över 8 personer kan kontakta oss via restaurang@krusenbergherrgard.se.

Information om COVID-19 (Coronaviruset). Stäng Läs mer