RESTAURANG

 I vår historiska Herrgårdsbyggnad ryms den vackra restaurangen som serverar omsorgsfullt tillagad mat efter säsong. Menyn är elegant med klassiska rätter och serveras tillsammans med fina viner från vinkällaren. Efter en god middag eller en hemlagad lunch har du alla möjligheter att koppla av i någon av de vackra salongerna i Herrgården.

På lördagarna dukar vi upp matsalarna med våra blommiga tekoppar då vi serverar en klassisk Afternoon tea med massa godsaker. En mysig lördag med hemmabakade scones, snittar, sötsaker och Herrgårdens egna äppel te, eller varför inte testa vår “Äppelmimosa”? Varmt välkomna till våra vackra historiska omgivningar!

MENYER

Trerätters Lunch >>
serveras fredagar & lördagar, sommaruppehåll juni-augusti
Trerätters Morsdagslunch >>
serveras söndagen 30:e maj på mors dag
Afternoon Tea >>
serveras lördagar, sommaruppehåll juni-augusti

À la Carte Meny (gäller april-maj) >>
Bar-, fika- & barnmeny (gäller april-maj) >>

Dryckesmeny >>
Vinlista >>

Information Covid-19: Vi på Krusenberg Herrgård följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att undvika smittspridning. Vi som arbetar på hotellet är väl införstådda med vikten av god hygien & skapar utrymme för att undvika trängsel och köer.

Vi ber dig alltid att boka ditt bord hos oss på förhand. Känner du av sjukdomssymptom ber vi dig att undvika besök hos oss. Vi tackar för er förståelse och för ert samarbete med detta!

 ÖPPETTIDER

Vi ber er alltid att boka ert bord på förhand. Det kan komma avvikande öppettider under Covid-19. Pga. restriktionerna från FHM slutar vi alkoholservering kl. 20:00 och stänger vår restaurang/bar kl. 20:30.

Herrgården håller öppet torsdag-söndag under april-maj & varje dag under sommaren. Varmt välkomna till oss!

FRUKOST:
Fredag – Söndag 08:00-10:30
LUNCH:
3-rätters lunchmeny: Fredagar & lördagar 12:00-14:00
Barmeny: Torsdag – Lördag 12:00-20:30
MIDDAG:
Torsdag – Lördag 17:00-20:30
AFTERNOON TEA:
Lördagar 13:00-15:00 (sommaruppehåll juni-augusti)

Maten

Omsorg, kärlek och stor eftertanke kan beskriva vårt kök här på Krusenberg. För oss handlar det om att ta tillbaka och visa kärleken för maten. Det lokala och närproducerade är lätt att relatera till, man träffar bönderna och ingår ett nära samarbete vilket leder till att vi skapar en relation som ger mervärde åt både oss, bonden, råvaran samt gästen. När passionen skapas hos oss som arbetar med råvaran behöver vi inte övertyga våra gäster om vad som är bra. Vår vision är att upprätthålla ett gott samarbete med våra närmaste producenter och främja för utvecklingen av den småskaliga produktionen.

Vi tar emot små som stora sällskap. Vi välkomnar er att boka bordet med länken ovan. Sällskap över 8 personer kan kontakta oss via restaurang@krusenbergherrgard.se.

Vinet

I vår vinkällare hittar du viner från olika delar av världen som alla har en sak gemensamt, nämligen att de är utvalda för sina specifika egenskaper. När vi letar upp viner väljer vi ofta sådana som sticker ut, är hantverksmässigt framställda och visar en tydlig ursprungskänsla. De får gärna ta plats i både gommen och näsan och bjuda på en storartad upplevelse. Som allra bäst ska de vara i mötet med den vällagade maten på Krusenberg Herrgård.

Vår sommelier hjälper dig gärna att välja ut ett passande vin till middagen. Under utvalda helger har vi vinprovningar eller vår populära “Mingel med sommelieren”.

BOKA BORD

Vi tar emot små som stora sällskap. Vi berättar gärna mer om vilka temamiddagar, luncher och event som är på gång hos oss. Vi välkomnar er att boka bordet med länken ovan. Sällskap över 8 personer kan kontakta oss via restaurang@krusenbergherrgard.se.

Information om COVID-19 (Coronaviruset). Stäng Läs mer